marți, 28 martie 2023
Informația fără granițe


Români dispăruți în Italia, Spania, Germania și Franța. Căutați cu disperare de familiile rămase în țară

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 10 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

Ultimii cetățeni români dați dispăruți în străinătate și de care familiile nu mai știu nimic, de mai mult sau mai puțin timp, au dispărut pe teritoriul Italiei, Spaniei, Germaniei și Franței. Rudele acestora au depus o plângere la Poliția Română, dar până la acest moment nu s-a primit nicio veste despre cei dispăruți.

Purice Bebi, dispărut în Italia

Purice Bebi, dispărut în Italia

Dispariția lui Purice Bebi este semnalată de ziarul Adevărul care precizează: Marţi, 8 septembrie, la ora 22:30, o femeie de 73 de ani, din comuna Jirlău, județul Brăila, a sesizat dispariţia fiului său, Purice Bebi, în vârstă de 49 de ani, care, în anul 2015, a plecat în mod voluntar la muncă în Italia, iar din data de 15 aprilie 2020 nu a mai putut fi contactat. Semnalmente: înălţime aproximativ 1,80 de metri, greutatea de circa 80 de kilograme, constituţie atletică, ochii căprui, păr şaten, tuns scurt, fără semne particulare.

Persoanele care pot oferi informaţii despre locul în care acesta se află sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă gratuit 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Niculeac Ioan, dispărut în Spania (Taragona)

Niculeac Ioan, dispărut în Spania

Ioan Niculeac are 50 de ani și este originar din Podu Iloaiei, județul Iași. A plecat la muncă în Spania, în localitatea Taragona și începând cu data de 21 august 2020 nu a mai luat legătura cu membrii familiei. Semnalmente: 190 cm înălțime, greutate 75 kg, constituție atletică, păr grizonat, ochi verzi, poartă mustață, prezintă o aluniță sub ochiul drept și o cicatrice postoperatorie la nivelul gâtului.

Colța Iuliana Daniela, dispărută în Germania

Colța Iuliana Daniela, dispărută în Germania

Daniela are 45 de ani și este din Rodna, județul Bistrița-Năsăud. A dispărut din Enger Herford, în Germania, la data de 23 august 2020. Semnalmente: înălțime 165 cm, greutate 90 kg, păr de culoare șaten, ochi albaștri.

Lixandru Alexandru Nicolae, dispărut în Spania (Madrid)

Lixandru Alexandru Nicolae, dispărut în Spania (Madrid)

Lixandru are 40 de ani și este originar din Câmpina, județul Prahova. Locuia și muncea în zona Las Rozas-Madrid din anul 2005, iar din data de 7 mai 2020 nu și-a mai contactat familia și nici nu s-a mai putut lua legătura cu acesta. Semnalmente: înălțime: 180 cm, greutate: 65 kg.

Culbece Neculai Cristian, dispărut în Spania 

Culbece Neculai Cristian, dispărut în Spania

Cristian are 46 de ani și este din comuna Poloboc, județul Neamț. El a dispărut în zona localității Nigea din provincia Labronio, Spania. La data de 27 iunie 2020, în jurul orelor 10:00, la sediul Secției 1 Politie Rurală Borlești s-a prezentat numita Culbece Veronica Mirela care a reclamat faptul că din data de 17 iunie 2020 nu mai știe nimic de soțul ei, Culbece Neculai Cristian. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că în data de 11 ianuarie 2020 Cristian a plecat la muncă, în Spania, în Provincia Labronio din localitatea Nigea. Ultima dată a fost văzut în data de 18 iunie, în jurul orelor 19:00 de către proprietarul locuinței unde era cazat. Ultima dată Cristian a fost văzut îmbrăcat cu pantaloni tip jeans de culoare albastră și tricou de culoare neagră, mergând spre centrul localității.

Spătaru Mihai Cosmin, dispărut în Franța

Spătaru Mihai Cosmin, dispărut în Franța

Cosmin este din Pădureni, județul Vrancea și a dispărut la Strasbourg, în Franța, unde se afla la muncă din luna septembrie 2018. A păstrat legătura telefonic cu familia până în luna iunie 2019. Semnalmente: 1,65 m, aprox. 70-75 kg, constituție robustă, păr șaten tuns scurt, ochi căprui. Avea asupra sa cartea de identitate. Orice informație despre Spătaru Mihai Cosmin poate fi comunicată polițistului de caz la tel. 0040/237.207165 sau 0040/237.207005 (dispecerat 24 ore).

Dacă aveți informații despre oricare dintre aceste persoane, puteți suna la numărul de telefon 0040/212 018 2525 din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.