sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Români de succes în diaspora: Mircea Sofonea, medic epidemiolog în Franța

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - sâmbătă, 1 ianuarie 2022 Etichete: , , , , ,

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, publică pe pagina Facebook a ambasadei texte în care prezintă și promovează cetățenii români de succes stabiliți în această țară. „Unii primesc decorații, alții au parte de articole elogioase în ziare centrale sau locale, sunt primiți în academii sau organizații profesionale de renume”, specifică ambasadorul român în ultima postare de acest gen, în care ni-l prezintă pe Mircea Sofonea, medic epidemiolog la Universitatea din Montpellier (sudul Franței – n.r.).

«Fiu de matematicieni, născut în 1990, ajunge foarte tânăr in Franța, împreună cu părinții. Trece prin liceul Henri IV, unul dintre cele mai renumite din Paris, apoi termină nu mai puțin renumita „Ecole Normale Supérieure”. Pasionat de biologie și matematică, studiază aplicarea modelelor matematice în biologie și își ia doctoratul acum patru ani cu o teză despre evoluția bolilor infecțioase cu mai multi agenti patogeni. E angajat imediat la Universitatea din Montpellier și la Centrul Național de cercetări științifice”, a afirmat diplomatul român.

În ultimul timp, tânărul născut în România a devenit o prezență familiară în presa franceză

„E intervievat de câteva ori pe săptămână și de fiecare dată răspunde cu competență și calm. Este unul dintre specialiștii Comisiei ce studiază modul de transmitere a virusurilor în aer, comisie ce a redactat recent un raport pentru guvernul francez.

Este și în board-ul editorial al Jurnalului Societății Franceze de anestezie și reanimare. Și, nu în ultimul rând, ține legătura cu specialiști români din Franța și din România, prin intermediul Asociației medicilor de origine română din Franța.

- Continuarea după publicitate -

Mircea Sofonea este tânăr, dedicat și probabil va ajunge un mare om de știință. Și este și unul dintre sutele de mii de români din Franța, un compatriot.» a menționat Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța.

DISTRIBUIE