vineri, 1 decembrie 2023
Informația fără granițe


Români înșelați cu locuri de muncă în străinătate. Percheziții la firme de recrutare din țară

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - joi, 18 iunie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

O întreagă grupare infracțională specializată pe înșelăciuni a fost destructurată de polițiștii din Sibiu și procurorii DIICOT. În cursul dimineții de miercuri, 17 iunie, s-au făcut zeci de percheziții domiciliare în țară, cele mai mult în județul Sibiu. Aproape o sută de suspecți sunt cercetați în acest moment, informează Pro TV.

Timp de 6 ani, zeci de indivizi au înșelat mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate

„Din cercetările efectuate până în prezent în cauză a rezultat faptul că, în perioada februarie 2014 – prezent, în municipiul Sibiu ar fi fost înființate mai multe societăți comerciale, administrate de aceleași persoane, având ca obiect principal de activitate plasarea forței de muncă în străinătate, cu intenția desfășurării de activități ilicite prin inducerea în eroare a persoanelor de bună-credință”, spune Welter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

Promiteau locuri de muncă în străinătate, dar nu făceau nimic în acest sens

Infractorii ar fi postat anunțuri pe diferite site-uri de profil din România prin care ar fi promis un loc de muncă avantajos în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesați să se prezinte la sediul din municipiul Sibiu unde, contra unei sume de bani cuprinse între 400 – 700 de lei, ar fi oferit garanția unui loc de muncă. În realitate, persoanele în cauză nu ar fi întreprins nicio activitate în scopul obținerii de locuri de muncă, urmărind doar obținerea de câștiguri ilicite.

- Continuarea după publicitate -

Rețeaua era extinsă în județele Sibiu, Teleorman și Hunedoara,  unde locuiau unii dintre suspecți sau unde își aveau sediul firmele respective

„S-au efectuat 39 de percheziții domiciliare în județele Sibiu (37), Teleorman(1) și Hunedoara(1) într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave în care sunt cercetați în acest moment 98 de suspecți persoane fizice și juridice”, a mai spus Elena Welter.