joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Români prinși în Anglia când aruncau gunoi pe un drum de țară. Blocați de fermierii din zonă până la sosirea poliției

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - miercuri, 15 mai 2024 Etichete: , , ,

Doi români, Ionuț Banculea, de 33 de ani, și Adrian Bivolaru, de 34 de ani, rezidenți în Anglia, au fost amendați cu peste 2.000 de lire după ce au fost surprinși aruncând gunoi pe un drum de țară din apropierea localității Meriden, informează Daily mail.

Fermierii din zonă, care i-au surprins pe români, au dat dovadă de ingeniozitate și le-au blocat dubele până la sosirea poliției.

Sursa foto: Daily mail

Trecătorii care au sunat la poliție i-au văzut pe bărbații români aruncând țevi de metal, deșeuri de șantier și saci negri cu gunoi.

Fermierii din apropiere au folosit mașinile personale pentru a bloca dubele albe ale celor doi români, împiedicându-i să plece.

Polițiștii din Warwickshire au fost chemați la fața locului și i-au arestat pe români, descriind fapta ca fiind „unul dintre cele mai grave cazuri de aruncare ilegală de deșeuri constatate în ultimul timp”.

Sursa foto: Daily mail

Ancheta a relevat că cei doi au fost implicați în patru cazuri de aruncare ilegală a deșeurilor în Solihull și Meriden, între 23 iunie anul trecut și 7 februarie.

Ionuț Banculea, domiciliat în Smethwick, a primit o sentință de 12 luni de muncă în folosul comunității, cu obligația de a efectua 150 de ore de muncă neremunerată și 10 zile de activități de reabilitare.

De asemenea, a fost obligat să plătească o amendă de 1.565 lire, o suprataxă pentru victime de 114 lire și costuri judiciare de 85 lire.

Adrian Bivolaru, domiciliat și el în Smethwick, a primit o sentință similară, constând într-un ordin comunitar de 12 luni, cu 80 de ore de muncă neremunerată și 10 zile de activități de reabilitare. În plus, a fost obligat să plătească o amendă de 200 lire, o suprataxă pentru victime de 114 lire și costuri judiciare de 85 lire.