duminică, 30 iunie 2024
Informația fără granițe


România: Doi morți și doi răniți, printre care un copil, într-un accident provocat de un român din Germania

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - duminică, 20 octombrie 2019 Etichete: , , , , ,

Un tragic accident rutier a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 19 octombrie 2019, pe raza localității Bălțați din județul Iași. Apelul la 112 a fost făcut la ora 06:28 de către polițiștii din Târgu Frumos, ajunși primii la locul accidentului care s-a produs între două mașini: un Opel Corsa înmatriculat în județul Neamț și un Volkswagen Passat CC înmatriculat în Germania.

Mașina Volkswagen Passat înmatriculată în Germania. Sursa foto: bzi.ro

Conform celor relatate de BZI, dramaticul accident s-a soldat cu doi morți și două persoane rănite grav, printre care și un minor. Accidentul se pare că a fost provocat de șoferul mașinii Volkswagen din Germania, un bărbat din comuna Moțca pe nume Răzvan Cojocariu, al cărui permis de conducere a fost eliberat tot în Germania. Cojocariu se pare că a petrecut toată noaptea în clubul Fratelli din Iași, iar în urma testului pentru alcoolemie s-a constatat că acesta avea o concentrație de 0,55mg/l alcool în aerul expirat.

Martorii spun că șoferul mașinii din Germania s-a angajat într-o depășire neregulamentară cu o viteză de 140 de km/h și a intrat astfel pe contrasens, lovindu-se frontal de cealaltă mașină care se pare că circula de asemenea cu o viteză foarte mare, 130 de km/h. Motorul mașinii Volkswagen a sărit la 20 de metri distanță de locul impactului, mai spun martorii citați de Ziarul de Iași.

Autoturismul Volkswagen Passat CC implicat în accident. Sursa: bzi.ro

În mașina Opel Corsa în schimb se aflau doi bărbați în vârstă de 55 și 53 de ani, din Roman, județul Neamț, precum și un minor în vârstă de 13 ani din originar din Năvodari. Cei doi bărbați și-au pierdut viața pe loc, în timp ce copilul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Polițiștii investighează pentru a afla cu ce scop se afla minorul de 13 ani la Iași, prima ipoteză fiind că acesta lucra în construcții alături de cei doi bărbați din mașină.

Mașina Opel Corsa implicată în tragedie. Sursa: bzi.ro

Șoferul mașinii din Germania a fost transportat la spitalul Sfântul Spiridon din Iași cu politraumatism, ruptură de splină, contuzie glezna dreaptă şi laceraţie de ficat. Acesta a fost operat de urgență și se află în continuare în stare critică. Medicii se mențin rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.