vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


România închide temporar mai multe puncte de frontieră cu trafic redus

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - vineri, 13 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi seara, că mai multe puncte de frontieră de la granițele cu Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Serbia vor fi închise. Declarația a fost făcută la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat că urmează să fie închise temporar următoarele puncte de trecere, în care în prezent se înregistrează un trafic redus:

- Continuarea după publicitate -
  • La frontiera cu Ungaria Turnu, Săcuieni, Salonta și Valea lui Mihai;
  • La frontiera cu Ucraina: Sighe;
  • La frontiera cu Bulgaria – Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet;
  • La frontiera cu Republica Moldova: Rădăuți Prut și Oancea;
  • La frontiera cu Serbia au fost închise unilateral de autoritățile sârbe: Porțile de Fier 2 , Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcani, Drobeta Turnu Severin si Naidăș. Rămân funcționale: Porțile de Fier 1, Moravița și Jimbolia.

La rândul său, ministrul Sănătății, dr. Victor Costache, a precizat că joi a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul MS prin care se suspendă, pentru o perioadă de șase luni, exportul de medicamente. Potrivit acestuia, în cursul zilei de joi au fost oprite la granița României mai multe tiruri cu medicamente care urmau să fie exportate.

„Am emis acest ordin, art. 2 arată că se suspendă temporar timp de 6 luni exportul medicamentelor cuprinse în catalog. În condițiile crizei COVID, a lipsei medicamentelor și echipamentelor de pe piață din Europa erau multe echipamente care ar fi fost scoase din România”, a spus ministrul Sănătății Victor Costache.

Până la această oră, în România, au fost confirmate 59 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, șase fiind declarate vindecate și externate.

- Continuarea după publicitate -