luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


România, opt medalii la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeți și juniori

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Evenimente - miercuri, 17 iulie 2019 Etichete: , , , , , , ,

România a cucerit opt medalii, patru de aur, două de argint şi două de bronz, la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori de la Ostrava (Cehia), toate de către cadeţi (tineret).

Elena Zaharia a obţinut aurul la simplu cadete, după 4-0 (11-7, 11-6, 11-6, 11-8) în finala cu rusoaica Vlada Voronina, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă.

- Continuarea după publicitate -

Finala cadeţilor a fost una integral românească, Darius Movileanu impunându-se cu 4-2 (13-11, 11-6, 11-8, 6-11, 9-11, 11-6) în faţa lui Iulian Chiriţă.

O altă medalie de aur a fost cucerită de perechea Iulian Chiriţă/Eduard Ionescu, la dublu cadeţi, după 3-2 (6-11, 11-9, 11-4, 7-11, 11-9) în finala cu francezii Hugo Deschamps/Alex Kouraichi.

Elena Zaharia a mai cucerit o medalie de aur, la dublu cadete, alături de Prithika Pavade (Franţa), ele învingând rusoaicele Svetlana Dmitrienko/Anastasia Beresneva cu 3-2 (9-11, 8-11, 11-5, 11-3, 11-6) în ultimul act.

- Continuarea după publicitate -

Echipa de cadeţi a României, compusă din Andrei Tomică, Eduard Ionescu, Darius Movileanu, Iulian Chiriţă (antrenor Emilian Bulbuc) a obţinut medaliile de argint, în timp ce echipa de cadete, alcătuită din Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Adela Strună şi Bianca Mei-Roşu (antrenor Marian Filipaş), a luat bronzul.

Bilanţul delegaţiei României a fost completat de medalia de bronz obţinută la cadeţi dublu mixt de Darius Movileanu şi Ioana Sîngeorzan.

Echipa de junioare, alcătuită din Tania Plăian, Camelia Mitrofan, Luiza Popescu şi Denisa Urîtu (antrenor Petre Arnăutu), s-a clasat pe locul 5, iar cea de juniori, compusă din Darius Toma, Mihai Nemaciuc, Matei Dumitrescu şi Andrei Istrate (antrenor Mădălin Ionaşcu), a încheiat pe 19.

Cel mai bun rezultat al juniorilor la individual a fost reuşit de perechea Tania Plăian/Camelia Mitrofan, care a atins sferturile la dublu junioare.

Elena Zaharia a obţinut aurul la simplu cadete. Foto: Federația română de tenis de masă

- Continuarea după publicitate -