luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


România, pe primul loc în UE la numărul de cazuri noi de coronavirus

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - joi, 9 iulie 2020

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la cazurile noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, în condițiile în care miercuri, 8 iulie, au fost depistate cele mai multe cazuri de coronavirus în România, de la începutul pandemiei: 555.

Media zilnică de îmbolnăvire în perioada 2-8 iulie a fost în România de 411, astfel că țara noastră este în a 5-a săptămână de creșteri constante.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore singura țară din Europa în care s-au înregistrat mai multe cazuri decât în România este Marea Britanie, cu 581 de cazuri noi. Cum Marea Britanie nu mai face parte din Uniunea Europeană, putem spune că România are cele mai multe cazuri de coronavirus depistate în 24 de ore, mai multe decât în Franța (care are 475 de cazuri), Germania (391), Spania (341) sau Italia (137).

Tot mai multe țări europene introduc restricții sau condiții de călătorie pentru români

Cel mai recent exemplu este Austria. Astfel, românii care sosesc în această țară vor trebui să stea timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ la COVID-19.

- Continuarea după publicitate -

Sunt deja cel puțin zece state care fie că nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și deocamdată granițele închise, fie le pun unele condiții, fie îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare.

Măsurile cele mai dure au fost luate de Norvegia, Finlanda și Malta, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină. Danemarca pune condiția ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

România nu a fost inclusă nici de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de țări considerate cu risc redus. Astfel românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare.