miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


România sub cod roșu de vreme rea. Șosele surpate și localități inundate în ultimele 24 de ore

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - miercuri, 17 iunie 2020 Etichete: , , , , , ,

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat inundații în mai multe zone din țară, în urma averselor de ploaie și vânt puternic. Zeci de locuințe și curți au fost inundate, iar mulți copaci au căzut pe drumuri sau pe mașini. Pompierii au intervenit în zeci de localități pentru a înlătura efectele vremii, menționează Mediafax.

În județul Cluj, pompierii au acționat pentru evacuarea apei cu motopompe. Și în Argeș, Gorj, Ialomița și Teleorman, pompierii au acționat în peste 70 de gospodării.

În anumite localități din județul Cluj viiturile formate au intrat în casele oamenilor şi au măturat tot ce le-a stat în cale.  În fața şuvoaielor, oamenii au fost neputincioşi. O femeie din comună Văd era acasă cu cei trei nepoţi ai ei când apele au năvălit în locuinţă. Iulica Boca a povestit:

„Dintr-o dată, aşa o venit. Cum o venit, tot o luat, o mânat şi de aicea de afară o intrat în casă. Ce să facem, copiii.. pe geam i-am scos afară. Găinile, puii, ia acolo i-am băgat laolaltă într-o ladă.”

Un pârâu din judeţ a ieşit din matcă, iar o porţiune dintr-un drum naţional a fost înghiţită de apă şi acoperită de aluviuni aduse de pe versanţi. Mai bine de o sută de molizi au fost smulşi din rădăcini, precizează autorităţile.

Inundații în România – iunie 2020

- Continuarea după publicitate -

Bucureştiul se află timp de trei zile sub avertizare cod galben, de marţi până joi, la ora 10:00.

La Bragadiru, lângă Bucureşti, a plouat cu găleata în această dimineață lăsând în urmă un adevărat prăpăd. Bragadiru a fost inundat de cantitățile mari de apă căzute, fiind cunoscut aici faptul că, datorită proastei infrastructuri, există riscul inundațiilor. În nordul capitalei nivelul apei ajunge la caroseriile maşinilor.

Inundațiile au făcut prăpăd în mai multe localități din județul Maramureș. Zeci de gospodării au fost inundate zilele trecute în Sighetu Marmației, iar pompierii s-au chinuit ore în șir să scoată apa din gospodării. Scenariu asemănător și Bistrița Năsăud.

România sub ape!

Cod roșu în România, șosele surpate și localități inundate.

Gepostet von Mediafax.ro am Mittwoch, 17. Juni 2020

Conform prognozei de specialitate, până la ora 14:00 de miercuri, 17 iunie, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pârâie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale cotelor de pericol, pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Orăştie – amonte S.H. Brănişca, Strei – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu Râul Mare şi Valea Luncanilor (judeţul Hunedoara).

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE