vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


România va oferi anul viitor drept de muncă pentru 30.000 de străini

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Fără categorie Știri - luni, 30 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Guvernul României a anunțat că pentru anul 2020 va oferi drept de muncă în țara noastră unui număr de 30.000 de străini veniți îndeosebi din Africa și Asia. Românii nu mai sunt dispuși să lucreze pe salariul minim, mai ales în turism și construcții, spun reprezentanții Guvernului român, de aceea autoritățile vor suplimenta numărul de permise de muncă.

Unii antreprenori se plâng însă spunând că numărul este mic și egal cu cel din anul 2019, pe când cererea pentru muncitorii străini este în continuă creștere în turism dar și în construcții. De altfel, cea mai mare parte a lucrătorilor asiatici și africani care vin în România muncesc pe șantiere. Pentru 2019, autoritățile au dat aprobare, inițial, pentru 20.000 de muncitori străini. Numărul lor a fost mărit cu 10.000 ca urmare a cererii patronilor români.

- Continuarea după publicitate -

Criza de pe piața forței de muncă determină tot mai multe companii românești, în special din construcții, industria prelucrătoare, retail și servicii, să se îndrepte spre atragerea muncitorilor străini. 6 din 10 oameni de afaceri ar vrea să aducă forță de muncă din afara țării, arată rezultatele unui barometru de opinie realizat de Frames & Train Your Brain pe un eșantion de 250 de companii din diverse domenii. Antreprenorii români consideră că țara noastră are nevoie în acest moment de o politică eficientă de atragere a forței de muncă din alte țări, la fel cum fac toate țările din UE.