marți, 29 noiembrie 2022
Informația fără granițe


România votează! Sunt aleși primarii, consilierii și președinții de consilii județene în cadrul alegerilor locale

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - duminică, 27 septembrie 2020

Duminică 27 septembrie, la ora 7 dimineaţa, s-a dat startul alegerilor locale din România. Până la ora 21:00, când se închid urnele, cele peste 19 milioane de români cu drept de vot îşi pot alege primarii, consilierii locali şi judeţeni.  Fiecare alegător va primi patru buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru consiliul local, unul pentru consiliul judeţean şi unul pentru preşedintele consiliului judeţean.

Primarii și președinții de consilii județene sunt aleși într-un singur tur de scrutin, fiind declarat câștigător acel candidat care a obținut majoritatea simplă a voturilor din circumscripția electorală locală (cel mai mare număr de voturi dintre toți competitorii electorali), fără să se mai organizeze un al doilea tur de scrutin.

„Este o zi foarte importantă astăzi – ziua votului pentru alegeri locale”, a spus președintele Iohannis, după ce şi-a exprimat opţiunea de vot la una din secţiile de la Liceul Jean Monnet din capitală. „Azi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile judeţelor. Întotdeauna când sunt alegeri este foarte, foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru, iar astăzi, când alegem pe cei care conduc comunităţile în care trăim, este foarte important să ne uităm bine la candidaţi şi să-i alegem pe aceia care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim, fiindcă până la urmă de ei depinde cum arată spitalul, cum funcţionează, cum arată şcoala, dacă drumurile sunt întreţinute, dacă parcurile sunt bine întreţinute, dacă traficul este dirijat aşa cum trebuie. Vă invit pe toţi: Mergeţi la vot!”

Trimite acest articol și prietenilor tăi