sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Românii care nu s-au înregistrat ca alegători în străinătate pot vota oricum la alegerile prezidențiale

Scris de: Daniela Stoica , înv Informații utile - luni, 16 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Dacă sunteți rezident în altă țară și nu v-ați înregistrat ca alegător în străinătate, puteți vota oricum la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, la oricare din secțiile de votare organizate în afara României. Se poate vota pe baza unui document de identitate valabil în ziua votării.

Documentele de identitate permise sunt: (cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, iar, în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, valabile în ziua votării;)

 Secțiile de votare din străinătate vor fi deschise timp de trei zile pentru fiecare tur al alegerilor:

VINERI, 8/22 noiembrie 2019, între orele 12-21;

​ SÂMBĂTĂ, 9/23 noiembrie 2019, între orele 7-21;

- Continuarea după publicitate -

​ DUMINICĂ, 10/24 noiembrie 2019, între orele 7-21.

Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot. Doi membri desemnaţi de biroul electoral al secţiei de votare, din cadrul acestuia, verifică la ora 21.00 dacă în afara sediului secţiei de votare se află alegători care aşteaptă să îşi exercite dreptul de vot şi constată şi monitorizează ordinea în care aceştia au acces în localul de vot. Alegătorii aflaţi în situaţiile de mai sus pot vota până cel mult la ora 23.59.

Pe site-ul votstrainatate.ro s-au înregistrat ca alegători la o secție de votare, un număr de 38944 de cetățeni români, iar pentru votul prin corespondență au optat un total de 41003 de persoane rezidente în străinătate.

DISTRIBUIE