duminică, 10 decembrie 2023
Informația fără granițe


Românii care se întorc din țări precum Italia și Franța nu vor mai intra în izolare la domiciliu sau carantină

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România În evidență Informații utile Prima pagină Știri - luni, 22 iunie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

Începând din această noapte, de la orele 00.00, în conformitate cu Hotărârea CNSSU nr. 31, cetățenii care se întorc din Italia, Irlanda, Franța continentală, Finlanda și Estonia vor putea intra pe teritoriul României fără să mai fie obligați să se autoizoleze sau să fie plasați în carantină. Zborurile către și dinspre țările respective vor fi reluate pe toate aeroporturile României.

„Începând cu data de 23.06.2020, se exceptează de la măsura carantinării/izolării persoanele care sosesc în România din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană)”, se arată la art.1 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

- Continuarea după publicitate -

Conform Digi24, Guvernul României a emis un comunicat în care se specifică următoarele:

„Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).”

Vor fi reluate zborurile pentru țările menționate

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare, menționate mai sus, pot fi reluate pe toate aeroporturile din România.

Deoarece granițele Uniunii Europene rămân închise până la cel puțin 1 iulie, lista cu țările exceptate de la măsura izolării/carantinării cuprinde deocamdată doar state membre UE și ale Spațiului Economic European.

Redăm mai jos lista actualizată de Institutul Național de Sănătate Publică și care cuprinde țările din „zona verde”, ceea ce înseamnă că zborurile spre și dinspre acestea vor fi reluate, iar persoanele care sosesc din aceste state nu vor mai fi obligate să stea în carantină sau izolare la domiciliu: