luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Românii care se întorc din țările cu peste 500 de cazuri de coronavirus vor fi izolați la domiciliu sau puși în carantină

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România - luni, 23 martie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Potrivit unei decizii a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cetăţenii români care vin din state cu peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus vor fi izolaţi la domiciliu timp de 14 zile, acestea fiind cunoscute ca „zone galbene”. Cetățenii care se întorc din „zonele roșii” vor fi obligați la carantină.

Pe site-ul INSP a fost actualizată duminică, 22 martie, lista cu aceste ţări. Ele sunt: Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Chile, Coreea de Sud – partea ţării unde nu este instituită carantina, Danemarca, Ecuador, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Republica Populară Chineză – zona în care nu este instituită carantina, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia şi Turcia.

- Continuarea după publicitate -

Statele care sunt marcate ca „zone roşii” şi pentru care se impune carantina sunt: Republica Populară Chineză – regiunea Hubei, Italia – întreaga ţară, Coreea de Sud – Daegu (oraş) şi Cheongdo (judeţ) şi Iran – întreaga ţară.

Până la această oră 341.237 de cazuri pozitive la Covid-19 s-au înregistrat în întreaga lume din care 14.746 de persoane și-au pierdut viața.