sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


Românii care tranzitează Aeroportul Otopeni se pot vaccina anti-Covid și primesc pe loc certificatul care face dovada imunizării

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Informații utile Prima pagină Știri - vineri, 4 iunie 2021 Etichete: , , , ,

Pasagerii care tranzitează Aeroportul Internațional Henri Coandă București se pot vaccina începând cu data de 2 iunie a.c., într-un centru special amenajat, anunță DRP pe pagina Facebook.

Cabinetul de vaccinare este amplasat în zona publică a aeroportului, între terminalele „sosiri” și „plecări” și dispune de toate dotările și facilitățile necesare procesului de vaccinare: zona de recepție, triaj medical, zona de administrare a vaccinului, zona de supraveghere post-vaccinare.

Cabinetul este deschis non-stop și vor avea acces, fără programare, cetățenii români și străini cu rezidență în România.

Vaccinul folosit este cel produs de compania Johnson&Johnson, care se administrează în doză unică, iar persoanele care aleg să se vaccineze primesc pe loc certificatul care face dovada imunizării.

„Deschiderea acestui cabinet de vaccinare în aeroport reprezintă o facilitate pe care o punem la dispoziția tuturor celor care doresc să se imunizeze împotriva acestui virus. Ne alăturăm, astfel, campaniei naționale de vaccinare și susținem toate demersurile menite să stopeze această pandemie ale cărei efecte în transportul aerian au fost dramatice. Vaccinarea permite deja fiecăruia dintre noi să călătorească din nou în siguranță. Salariați ai CNAB vor lucra non-stop pentru îndeplinirea acestui obiectiv.” – a declarat Cosmin Cătălin Peșteșan, Directorul General al Companiei Naționale Aeroporturi București.

În cadrul Cabinetului de Vaccinare se pot imuniza pesoanele adulte cu cetățenie română, precum și cetățenii străini cu rezidență în România.

DISTRIBUIE