vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Românii care traversează Ungaria au la dispoziție 24 de ore pe trasee special desemnate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România În evidență Informații utile Prima pagină Știri - joi, 16 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Autorităţile ungare au impus noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul acestei ţări, care au intrat în vigoare de miercuri, 15 iulie, ora 00:00. Cetățenii românii care intră pe teritoriul Ungariei vor sta în carantină pentru 14 zile. Excepție fac cei care locuiesc în limita a 30 de km de graniță și fac naveta la serviciu, precum și persoanele aflate în tranzit sau cele care pot face dovada a două teste negative, făcute la distanță de minimum 48 de ore.

Persoanele care tranzitează teritoriul Ungariei trebuie să urmeze trasee stricte, cu puncte de staționare impuse de autoritățile maghiare. Turiștii au la dispoziție maximum 24 de ore să iasă de pe teritoriul maghiar. Altfel, vor intra în carantină.

- Continuarea după publicitate -

Condițiile în care se poate tranzita teritoriul ungar

Autoritățile ungare au precizat că cetățenii străini care intră în Ungaria în scopul tranzitării teritoriului vor fi supuși unei examinări medicale la punctul de trecere a frontierei și li se va permite accesul, în măsura în care persoanele nu prezintă simptome de infecție cu noul coronavirus. Totodată, pentru permiterea tranzitului, sunt obligatorii respectarea condițiilor prevăzute de Codul Schengen, prezentarea unui document din care să rezulte scopul deplasării și țara de destinație, precum și asigurarea dreptului de intrare pe teritoriul statului vecin Ungariei care se află pe ruta de tranzit spre țara de destinație.

De asemenea, tranzitul se va desfășura în maximum 24 de ore, pe rutele special desemnate, cu posibilitatea opririi la punctele de odihnă sau alimentare marcate în acest sens.

- Continuarea după publicitate -

Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

Românii nu sunt singurii din UE cu restricții. Pe lista țărilor Uniunii Europene, au restricții în privința călătoriilor în străinătate și cetățenii din Bulgaria, Portugalia şi Suedia.

V-ar mai putea interesa: Condițiile de intrare a cetățenilor români pe teritoriul Ungariei în contextul pandemiei de COVID-19