fbpx
marți, 4 octombrie 2022
Informația fără granițe


Românii cu antecedente penale nu vor mai putea intra în Marea Britanie începând de la 1 ianuarie 2021

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 23 octombrie 2020

Ministerul de Interne al Marii Britanii a anunțat recent că toți cetățenii UE, printre care și românii, care au condamnări penale mai mari de un an de închisoare nu vor mai putea intra această țară de la 1 ianuarie 2021. Restricția va intra în vigoare odată cu încetarea libertăţii de mişcare în Regatul Unit, ca urmare a ieşirii din UE, informează Adevărul.

Cetățenilor din Uniunea Europeană li se vor aplica regulile corespunzătoare statelor non-comunitare. Vor avea ațadar interdicție de a intra în Anglia:

  • Infractorii care au o condamnare de cel puţin un an de închisoare;
  • Infractorii care au o condamnare mai mică de un an de închisoare, în cazul cărora Ministerul de Interne face o evaluare a întregului cazier penal şi verifică dacă au legături de familie în UK;
  • Cetăţenii UE care nu au fost condamnaţi la închisoare, dar care au comis acte de hărţuire sexuală, de exemplu, sau al căror comportament se consideră că este împotriva binelui public;
  • Cetăţenii UE care au o condamnare de orice fel în ultimele 12 luni şi vor să intre pe teritoriul marii Britanii pentru prima dată.

„Pentru prea mult timp, regulile UE ne-au forţat să primim în ţară infractori periculoşi din străinătate, care abuzează de valorile noastre şi ne ameninţă stilul de viaţă. Marea Britanie va fi mai sigură mulţumită unui control mai ferm şi mai corect la graniţă safer, unde infractorii din străinătate vor fi supuşi aceloraşi reguli, indiferent de naţionalitate”, a declarat Priti Patel, ministrul britanic de Interne.

În conformitate cu Acordul de Retragere, libera circulație va continua în Marea Britanie până la 31 decembrie 2020.

Încetarea liberei circulații, oricând va avea loc, înseamnă că statutul de rezident al cetățenilor UE și al membrilor familiilor acestora o să fie protejat în temeiul legii britanice privind imigrația.

În acest scop, guvernul britanic a creat EU Settlement Scheme, care este în conformitate cu Withdrawal Agreement. EU Settlement Scheme este un sistem creat de Home Office, format dintr-o aplicație pe care toți cetățenii UE și membrii familiilor acestora trebuie să o completeze pentru a-și proteja dreptul de ședere în Marea Britanie.

Neaplicarea în cadrul acestui sistem ar însemna că reședința dumneavoastră în Marea Britanie va fi neautorizată și, prin urmare, ilegală. Așadar, toți cetățenii UE care sosesc în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020 și intenționează să rămână în UK trebuie să ia măsuri și să solicite acest statut nou de imigrare înainte de 30 iunie 2021.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi