vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Românii din Marea Britanie pot primi asistență consulară gratuită în procesul de înregistrare a noului statut de imigrant (EU Settled Status)

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 17 februarie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord prin intermediul Secției Consulare din Londra a deschis o linie telefonică gratuită destinată cetățenilor români care necesită asistență consulară în procesul de înregistrare a noului statut de imigrare (EU Settled Status) sau care au nevoie de orice fel de informații pe tema BREXIT.

„Ne puteți contacta de luni până vineri, între orele 9:00 – 17:00, la numărul Tel. Verde 08 000 353 328”, au transmis reprezentanții Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pe pagina oficială de Facebook.

- Continuarea după publicitate -

La această linie telefonică nu se fac programări și nu se furnizează informații consulare, au atras atenția demnitarii români de la Londra.

Oficial, numărul românilor aflați la muncă în Marea Britanie se ridică la 435.700, însă ministrul Afacerilor de Externe, Bogdan Aurescu, este convins că cifra reală e mult mai mare.

- Continuarea după publicitate -

„În ce privește numărul de cetățeni români care au aplicat deja pentru pre-settled sau settled status, datele care sunt disponibile pentru 1 ianuarie indică cifra de 435.700 de cetățeni români. Asta, dintr-un total de – conform autorităților britanice – 457.000 de cetățeni români care s-ar afla pe teritoriul Regatului Unit. Informațiile pe care Ambasada României la Londra le are ne duc, însă, spre un număr de aproximativ 600.000 de cetățeni români care se află în Regatul Unit”. Ulterior, la data de 14 februarie 2020, Ambasada României în Marea Britanie anunța că numărul românilor care au depus cerere pentru pre-settled sau settled status se ridica la 498.000.

Mai multe despre statutul de rezident (settled status) și pre-rezident (pre-settled status) puteți citi aici.
Foto articol: Getty Images.