duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Românii din Spania, Germania, Austria și Italia nu mai au nevoie de test COVID la intrare în țară. Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Informații utile Știri - vineri, 28 mai 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Consiliul Național pentru Situații de Urgență a actualizat joi, 27 mai, lista ţărilor cu risc epidemiologic. Spania, Germania, Austria și Italia, țări cu mari comunități de români, au fost incluse pe lista verde, ceea ce înseamnă că toate persoanele care vin din aceste state nu stau în carantină, nu mai au nevoie de test Covid la intrare în țară și nici de dovada vaccinării.

Țări incluse pe lista verde:

Germania, Muntenegru, Italia, Ucraina, Spania, Serbia, Tunisia, Cehia, Statele Unite ale Americii, Austria, Slovacia, Norvegia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Federația Rusa, Bosnia si Herțegovina, Portugalia, Republica Moldova, Israel, Australia, Noua Zeelanda, Vatican.

Țări incluse pe lista roșie:

Pe lista actualizată de CSNU, cu clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, Franța se află în continuare în zona roșie. Persoanele care vin din Zona roșie intră obligatoriu în carantină, chiar dacă au test COVID negativ, dar nu fac carantină persoanele vaccinate cu ambele doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România.

Maldive, Seychelles, Bahrain, Uruguay, Argentina, Costa Rica, Capul Verde, Trinidad si Tobago, Lituania, Paraguay, Columbia, Chile, Suedia, Nepal, Georgia, Brazilia, Letonia, Olanda, Suriname, Franța, Kuweit, India, Africa de Sud.

Marea Britanie este considerată „zonă roșie” de autoritățile române. Toți cei care vin din această țară intră în carantină, cu mici excepții.

Țări incluse pe lista galbenă:

Persoanele care vin însă din țările incluse pe lista galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate anti-Covid și au trecut cel puțin 10 zile de la vaccin sau dacă prezintă un test Covid de tip PCR, cu rezultat negativ, nu mai vechi de 72 de ore. Printre țările aflate pe lista galbenă se numără și Marea Britanie.

Cipru, Belgia, Bolivia, Slovenia, Grecia, Estonia, Danemarca, Sint Maarten/Andorra, Botswana, Malaysia, Puerto Rico, Mongolia, Croația, Guyana, Peru, Iran, Luxemburg, Emiratele, Arabe Unite, Turcia, Belarus, Elveția, Timorul de Est, Sri Lanka, Canada, Oman, Bahamas.