joi, 1 decembrie 2022
Informația fără granițe


Românii din străinătate alături de copiii săraci din România: „Să le dăruim de Crăciun un strop de bucurie și o lacrimă de fericire”


Comunitatea copiilor români adoptați în întreaga lume se reunește încă o dată, într-un proiect cu totul special, pentru a oferi și în acest an un Crăciun de neuitat mai multor familii nevoiașe din România. Este anunțul făcut de administratorii paginii Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României”, creată în ianuarie 2015 de Ileana Cunniffe Băiescu care, pe lângă scopul de a găsi rudele celor adoptați de mici în străinătate, și-a creat și obiectivul de a ajuta cât mai multe familii nevoiașe din țara noastră.

„Am cunoscut multe familii numeroase din România, în situații economice foarte dificile. Sperăm să ajungem din nou la cât mai multe cu putință, pentru a le aduce puțină bucurie și fericire de Crăciun și în acest an. (…) Știm că e greu pentru toată lumea, dar o donație cu orice sumă ne va ajuta foarte mult să ne atingem obiectivul”, scrie în evenimentul CHRISTMAS gifts for Romanian children, creat de Ileana Cunniffe Băiescu.Donațiile se pot face prin PayPal,la linkul: https://www.gofundme.com/f/gofundmecomtheneverforgottenromanianchildren/donate

Totul a început când Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă originară din judeţul Buzău şi stabilită în Irlanda, a început să îşi caute frații, care au fost adoptați în străinătate în anul 1990. Apoi a creat pe Facebook pagina „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României” unde, în ultimii 5 ani, peste 1.200 de tineri născuți în România și adoptați de mici în străinătate au publicat mesajul lor cu dorința de a-și cunoaște familiile din care provin.

Mulți, foarte mulți dintre ei, adoptați în anii care au urmat imediat Revoluției din 1989, au reușit să își găsească mama, tata, frații sau surorile, și-au regăsit rădăcinile și identitatea națională. Aproape zilnic, pe pagina „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României” mai apare câte un anunț care ajunge de cele mai multe ori nu doar la familiile de origine ale celor adoptați, ci și la inimile tuturor celor care îl citesc. Pentru că nu poți rămâne nepăsător la aceste adevărate povești de viață.

După 31 de ani de la Revoluția din 1989, în România mai există încă familii foarte sărace care probabil ar fi dispuse oricând să își dea spre adopție un copil sau chiar mai mulți. Lipsa condițiilor esențiale pentru un trai decent în satele uitate de Dumnezeu și de autoritățile române, localități în care noroiul domnește pe ulițe, apa și curentul electric lipsesc din case, iar copiii mai cară cu spinarea surcele din pădure pentru a aprinde focul, fac ca viața acestor copilași să fie una deosebit de grea. La ei, acum, în apropierea sărbătorilor de iarnă, nu pot să nu se gândească românii plecați departe și răspândiți prin lume, care duc pe umeri povara dorului, a nostalgiei de neam și țară. Pentru că oriunde ar fi, adoptați cu voie sau fără voie de oameni și de țări străine, în sufletul și inima lor vor rămâne pentru totdeauna „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României”!

Trimite acest articol și prietenilor tăi