duminică, 4 decembrie 2022
Informația fără granițe


Românii din străinătate au trimis 5,6 miliarde de euro în țară anul trecut. Cei mai mulți din Germania, Marea Britanie, Italia și Spania

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România Știri - marți, 22 februarie 2022 Etichete: , , , , , ,

Românii plecaţi la muncă în străinătate sunt considerați cei mai mari „investitori străini” din țara noastră. În anul 2021 au trimis în țară peste 5,6 miliarde de euro.

În realitate, suma trimisă în țară ar fi și mai mare, potrivit Pro TV. Astfel, în luna decembrie, de exemplu, când au mers în țară de sărbători, românii au lăsat şi sume importante în numerar.

Potrivit datelor furnizate de Banca Națională a României, cei mai mulți bani au venit în 2021 din Germania (peste 1,3 miliarde de euro),  urmată de Marea Britanie, Italia, Spania, Franța, Statele Unite și Austria.

În ceea ce privește modalitatea de trimitere a banilor, aceasta s-a schimbat de-a lungul timpului, iar acum românii preferă transferul rapid, dacă se poate cu taxe cât mai mici.

Anul trecut banii trimişi de români în ţară au reprezentat aproximativ 2 la sută din Produsul Intern Brut.

Trimite acest articol și prietenilor tăi