luni, 25 septembrie 2023
Informația fără granițe


Românii din străinătate cu coronavirus, cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Italia

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 25 aprilie 2020 Etichete: , , , , , ,

Aproape 1.500 de români aflați în străinătate au testat fost testați pozitiv pentru noul coronavirus. Dintre aceștia, 73 de persoane au decedat, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS) pe 25 aprilie.

Potrivit datelor comunicate oficial de GCS la ora 13.00, în ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 1.482 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus), cu două cazuri în plus față de cele declarate ieri.

Cele mai multe cazuri de români infectați sunt în Italia:

Dintre aceștia, cei mai mulți sunt în Italia 1.157, 196 în Spania, 26 în Franța, 16 în Germania, 64 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

Tot în Italia s-au înregistrat și cei mai mulți români decedați:

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 73 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat, 19 în Italia, 16 în Franța, 23 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA.

Doar 21 au fost declarați vindecați:

- Continuarea după publicitate -

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 21 au fost declaraţi vindecaţi: 9 în Germania, 8 în Franţa, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia, mai precizează GCS.

DISTRIBUIE