miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


Românii din străinătate despre salariile din țară: „450 de euro pe lună? Aici îi câștigăm într-o săptămână”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 14 septembrie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

După ce în ultimii zeci de ani milioane de români au luat drumul străinătății, România se confruntă cu o lipsă de forță de muncă, mai ales în construcții și agricultură. Dintr-un articol publicat de Știrile Pro TV, aflăm că pe șantierul deschis pentru construcția autostrăzii care duce la Sibiu, pe tronsonul Pitești – Curtea de Argeș, ar trebui să muncească 1.000 de angajaţi, dar oamenii nu se înghesuie la lucru.

Prefectura Argeş a anunţat că firma Astaldi caută 200 de fierar-betoniști, 100 de dulgheri, 10 ingineri şi lucrători calificaţi, iar salariile încep de la 2.300 de lei net. Din păcate, doar vreo 5 persoane au depus cerere de angajare, iar constructorul mizează pe forță de muncă adusă din Vietnam.

La articolul respectiv, zeci de români care lucrează în străinătate, în construcții, au atras atenția că salariul oferit, de aproximativ 450-460 de euro pe lună, este foarte mic și aceasta ar fi cauza pentru care românii nu se înghesuie pe șantierul autostrăzii respective:

„Trebuie să fii nebun să lucrezi o lună de zile pe 450 euro, într-un șantier! Care nu îți ajung să te întreții nici pe tine! Darămite o familie… jale ce se întâmplă la noi!”, este de părere Liviu.

Daniel îi felicită pe cei care nu acceptă un salariu de mizerie: „Bravo lor, felicitări acestor oamenii care nu mai acceptă batjocora. Români, luați exemplu!”

Florin: „Banii ăștia îi fac într-o săptămână în Olanda”. Alina: „Și eu în Spania, și nu lucrez în soare.”

- Continuarea după publicitate -

Cosmin: „Dacă un kilometru de autostradă costă ca în vest, de ce salariile să nu fie ca în vest?”

Nuțu: „Românul muncește, nu e leneș, de asta e căutat afară, la muncă, doar că afară e plătit mai bine și îl trage inima să muncească, nu ca la noi… 450 de euro pe lună în construcții.”

DISTRIBUIE