sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Românii din străinătate nu se vor putea întoarce în țară cu microbuze și autocare din țările considerate zone roșii

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - duminică, 5 aprilie 2020 Etichete: , , , , , ,

Cetățenii români nu se vor putea întoarce în următoarele 14 zile cu microbuze sau autocare din țările considerate „zone roșii”, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Se suspendă transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Turcia și din aceste țări către România, pe toată perioada stării de urgență”, se arată în textul Ordonanței Militare 7, emisă de MAI.

Au fost de asemenea suspendate zborurile din și către Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran pentru 14 zile.

Marcel Vela a făcut un apel către „fraţii din diaspora”, la finalul declaraţiilor de presă de sâmbătă.

„Rămâneţi acasă, în ţările unde locuiţi şi faceţi acolo sărbătorile în pace şi linişte. Aici vom fi obligaţi să vă invităm să locuiţi în spaţii de carantinare instituţionalizată. Acest lucru nu ne face bine nici dumneavoastră, nici familiilor care vă iubesc. Vă mulţumesc că înţelegeţi acest lucru”, a spus el.

- Continuarea după publicitate -

Foto articol: PortalSM.

DISTRIBUIE