joi, 8 iunie 2023
Informația fără granițe


Românii din străinătate se pot vaccina în țară cu AstraZeneca. Nu este necesară programarea

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Informații utile Știri - joi, 15 aprilie 2021 Etichete: , , , , , , , , ,

Comitetul Național de Vaccinare din România va permite centrelor să vaccineze cu serul AstraZeneca toate persoanele care se prezintă, la cerere, fără a mai fi necesară programarea. Vor avea acces și cetățenii românii stabiliți în străinătate. Vaccinarea fără programare cu AstraZeneca va începe de vineri, 16 aprilie, dar sunt multe centre care au anticipat și deja au pus măsura în aplicare.

Potrivit oficialilor de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, cetățenii români cu domiciliul în străinătate se pot la rândul lor programa pe platforma autohtonă de vaccinare și implicit pot beneficia și de noua măsură a vaccinării cu AstraZeneca, fără programare.

„Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni”, anunță CNCAV într-o postare pe Facebook. Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a anunțat ulterior că vaccinarea fără programare cu AstraZeneca va începe de vineri.

Cei care doresc să se vaccineze trebuie:

  • Să verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;
  • Să se prezinte la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;
  • Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;
  • Să se asigure că nu au simptome asociate COVID19.

Din cauza controverselor legate de vaccinul AstraZeneca, a scăzut numărul persoanelor care doresc să se imunizeze cu acest ser. România continuă vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, pentru toate categoriile de vârstă.

DISTRIBUIE