joi, 1 decembrie 2022
Informația fără granițe


Românii din străinătate se vor putea vaccina fără programare la punctele de trecere a frontierei de la Nădlac

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Informații utile Prima pagină Știri - miercuri, 12 mai 2021 Etichete: , , , , , ,

Cetățenii români din afara granițelor se vor putea vaccina la punctele de trecere a frontierei de la Nădlac, fără programare. În punctele de trecere a frontierei Nădlac 1 și Nădlac 2, vor fi create centre de vaccinare temporare anti-COVID-19, destinate românilor care vin din alte țări, informează Agerpres.

Autorităţile judeţene din Arad vor amenaja în cel mult două săptămâni, la graniţa cu Ungaria, în Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I şi Nădlac II, puncte temporare de vaccinare anti-COVID-19, după ce s-a constatat că tot mai mulţi români care lucrează în străinătate vin în ţară doar pentru a se vaccina.

Șeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat că este vorba de „sute de persoane care în ultimele săptămâni au trecut graniţa în România pentru a se vaccina în Arad”.

„Nu vorbim doar de cetăţeni români stabiliţi în străinătate, ci şi de cetăţeni ai altor state. În acest moment, cetăţenii Uniunii Europene se pot vaccina la noi în ţară. De altfel, vă pot spune că şi foarte mulţi angajaţi ai misiunilor diplomatice ale României din Europa au venit la Arad doar pentru a se vaccina. Cred că avem persoane vaccinate din toate ţările europene. Pentru că de la o zi la alta am observat, fără să avem statistici precise, că sunt tot mai mulţi cei care trec graniţa doar pentru a se vaccina, am decis să înfiinţăm posturi temporare de vaccinare în PTF Nădlac I şi PTF Nădlac II”, a declarat şeful DSP Arad.

Aceste centre de vaccinare de la frontieră vor fi operaţionale într-o săptămână, cel mult două.

Trimite acest articol și prietenilor tăi