vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Românul din Italia suspectat de infecție cu noul coronavirus nu are această boală

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 1 februarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Analizele lucrătorului român care a declarat că lucrează la hotelul Palatino din Roma unde au fost cazați cei doi cetățeni chinezi infectați au ieșit negative, ceea ce înseamnă că bărbatul nu are infecția cauzată de 2019-nCoV, cunoscut sub denumirea de noul coronavirus, informează fanpage.it.

Bărbatul român în vârstă de 41 de ani, rezident la Vicovaro, s-a prezentat joi la spitalul San Giovanni din Tivoli cu febră mare și a informat imediat personalul sanitar că lucrează în același hotel de pe via Cavour din Roma, unde tocmai fuseseră depistați doi cetățeni chinezi purtători de infecție cu coronavirus. Marian a ajuns la spital la ora 16.55, cu o simptomatologie care a fost ușor de confundat cu cele provocate de noul coronavirus.

- Continuarea după publicitate -

El a fost transferat de urgență la Institutul de Boli Infecțioase Spallanzani din Roma, cu diagnosticul „suspect de infecție cu coronavirus.” Analizele de laborator și testele la care a fost supus bărbatul român au arătat clar spun medicii, că acesta nu este infectat cu 2019-nCoV.

Doi turiști chinezi originari din Wuhan care se aflau într-o vizită turistică în Italia, au fost depistați cu noul coronavirus.

Guvernul italian a decis să anuleze toate zborurile către și dinspre China, iar premierul Conte a precizat: „Acordăm o mare atenție măsurilor de precauție și suntem foarte atenți la toate detaliile, nu există niciun motiv pentru a se crea panică în rândurile populației.”

- Continuarea după publicitate -

Ambasada României în Italia pe pagina de Facebook informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, începând cu data de 31 ianuarie 2020 și pentru o perioadă de șase luni, Guvernul italian a decretat starea de urgență, în urma riscului sanitar produs de prezența, în Italia, a unor persoane infectate cu coronavirus și publică link-uri și numere de telefon utile pentru cetățenii români din aflați în această țară.