vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Românul ucis în atacul armat din Germania are numai 23 de ani și se numește Viorel

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 20 februarie 2020 Etichete: , , ,

ACTUALIZARE 23:30: Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat că toate cele 9 victime ale atacului au fost identificate și a confirmat că printre persoanele decedate se numără și un cetățean români. Autoritățile române sunt în legătură cu familia victimei în vederea acordării de asistență.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații.

- Continuarea după publicitate -

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, se arată într-un comunicat al MAE.

ȘTIREA INIȚIALĂ

„Vă confirm că este decedat. Am vorbit cu părinții, cu unchiul lui de acolo. Și eu sunt rudă cu băiatul acesta. Suntem în stare de șoc. Un nenorocit de neonazist s-a apucat și a împușcat prin barurile de acolo. Copilul abia ieșise de la muncă. A oprit să-și ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din mașină, era cu telefonul la ureche și nenorocitul când a ieșit de acolo de unde i-a împușcat pe ceilalți, a crezut că vorbește la telefon, cine știe… și l-a împușcat și pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinți. El lucra la o firmă de curierat și părinții lucrau la un supermarket. Sunt în stare de șoc.”

Sunt cuvintele primarului din comuna Singureni, județul Giurgiu, care confirmă pentru Mediafax că în atacul armat care avut loc miercuri, 19 februarie 2020, în localitatea germană Hanau, a fost ucis și un tânăr român pe lângă alte 8 persoane, toți cetățeni străini sau care provin din familii de imigranți. Contactat telefonic de jurnaliștii de la ziarul Libertatea, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat pe de altă parte în jurul orei 20:20 de astăzi că nu are nici la această oră o confirmare că una dintre cele 9 victime ar fi de cetățenie română.

- Continuarea după publicitate -

Conform apropiaților familiei, tânărul se numea Viorel Păun, avea doar 20 de ani și lucra la o firmă de curierat. Mama conaționalului nostru locuiește și ea în Germania, mai spun apropiații.

Viorel Păun, 23 de ani, ucis în atacul din Hanau, Germania. Foto: Facebook

„Este unul de-a nostru, este un copil tânăr de 23 de ani din Giurgiu. Vă rog, vă implor, haideți să-i ajutăm să ajungă să primească o înmormântare, așa, creștinească cum se cuvine, cum ar trebui fiecare persoană să aibe. Copilul nu a avut nimic de-a face cu fapta ce-a făcut-o criminalul ăla în Hanau, el venise seara de la lucru, s-a oprit în fața unui chioșc, la a doua fază (al doilea atac armat – n.r.) unde criminalul s-a dus și a împușcat altă lume… voia ca să meargă în chioșc să-și cumpere suc, eu știu ce, mâncare, țigări, ce-ar fi vrust să-și cumpere… criminalul a ieșit din chioșc, a intrat la el în mașină și în mașina lui l-a împușcat”, povestește într-un video Erich Mocanu, un român din Germania care o cunoaște pe mama lui Viorel și care în video publicat pe YouTube cere ajutorul oamenilor pentru ca părinții tânărului ucis să-i poată duce trupul neînsuflețit în țară.

Informaţia că Viorel Păun a fost ucis în această tragedie din Germania a fost confirmată și de către tatăl tânărului, Păun Niculescu, scrie ziarul Libertatea.

„Cu privire la informațiile vehiculate în presă referitoare la existența unui cetățean român printre victimele atacului armat din Hanau, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile transmise de autoritățile germane, până la acest moment au fost identificate 6 victime din cele 9, nefiind confirmat niciun cetățean român. Vom reveni cu informații imediat după finalizarea procedurilor de identificare”, comunică Ministerul de Externe.

- Continuarea după publicitate -

Reamintim că un bărbat a deschis focul miercuri seara, în jurul orei 22:00, în centrul orașului Hanau, la Heumarkt, unde a împușcat mai multe persoane. La scurt timp după acest atac, bărbatul a fugit de la fața locului la bordul unei mașini și a ajuns la Kurt-Schumacher-Platz, la aproximativ doi kilometri distanță, unde a împușcat alte persoane.

În urma focurilor de armă trase de atacator și-au pierdut viața nouă persoane cu vârste între 21 și 44 de ani și toate victimele se pare că erau imigranți sau erau cetățeni germani cu fond de imigrație. Printre persoanele ucise se numără și o femeie de 35 de ani care era gravidă, mai scrie presa locală.

Pe același subiect: