duminică, 1 octombrie 2023
Informația fără granițe


S-a întors din Spania, dar nu a respectat izolarea la domiciliu. Româncă amendată și obligată la carantină instituţionalizată

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Prima pagină Știri - luni, 15 iunie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

O tânără femeie în vârstă de 26 ani care s-a întors recent din Spania a fost introdusă de către jandarmi în carantină instituţionalizată şi amendată cu 1.000 lei, după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Galaţi.

Femeia s-a întors din Spania pe 5 iunie şi urma să rămână în autoizolare la domiciliu până la expirarea celor 14 zile.

În urma controalelor efectuate de jandarmii din orașul Tecuci, pe linia respectării măsurilor de izolare la domiciliu, tânăra nu a fost găsită la adresa declarată, aceasta fiind plecată la o rudă apropiată. Referitor la plecarea de la domiciliul declarat, aceasta le-a spus jandarmilor că s-a certat cu soţul ei şi a hotărât să meargă la rude, pentru a se linişti, fără a anunţa şi a primi încuviinţarea personalului medical.

Pentru gestul său, femeia a fost introdusă în carantină instituţionalizată, unde va suporta toate cheltuielile. De asemenea, jandarmii au aplicat măsura sancţionării contravenţionale, aceasta fiind amendată cu 1.000 de lei.

Potrivit hotărârii CNSU, în baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), s-a aprobat începând cu 15 iunie, ora 0:00, eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuinţă/locaţia declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din următoarele ţări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Spania, Italia și Marea Britanie nu sunt pe această listă, cetățenii care se întorc din aceste state vor efectua izolarea la domiciliu și după data de 15 iunie.

DISTRIBUIE