vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Șase români se întorc în țară din Japonia, de pe nava aflată în carantină din cauza coronavirusului

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - vineri, 21 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

Şase români de pe nava „Diamond Princess”, doi pasageri şi patru membri ai echipajului, urmează să fie repatriaţi din Japonia cu o aeronavă italiană, alături de alţi cetăţeni europeni. Ambasada României la Tokyo este în contact atât cu cei şase români pentru demersurile de transfer, cât şi cu ceilalţi cetăţeni români care se află în continuare pe vas, informează Pro Tv.

„6 cetățeni români (2 pasageri și 4 membri ai echipajului) și-au exprimat dorința de a reveni în țară. În prezent, procedurile de testare suplimentară a cetățenilor europeni care vor fi îmbarcați sunt în curs de derulare”, a transmis Ministerul Afacerilor de Externe.

- Continuarea după publicitate -

Un avion trimis de autoritățile din Italia va repatria peste 50 de pasageri de pe nava Diamond Princess, printre care 30 de italieni și alți cetățeni din Europa. Aeronava va ateriza la Cecchignola și va fi așteptată de un detașament al armatei italiene după ce avionul va face o escală în Germania, la Berlin. De acolo o aeronavă a Ministerului Apărării din România îi va prelua pe cei 6 conaţionali şi îi va aduce în ţară.

La Repubblica a publicat un video cu imagini din momentul plecării aeronavei militare italiene spre Japonia, precum și imagini din aeronavă, unde a fost instalat un cort din material plastic, închis ermetic.

- Continuarea după publicitate -

Cei șase români vor fi transportați la centrul de carantină din București unde vor rămâne în următoarele două săptămâni. Pentru transport ar putea fi folosită o autospecială pentru victime, numită MANTRA – maşina cu caracteristici militare ce poate fi transformată în ambulanţă pentru 4 victime care au nevoie de asistență ATI, precizează Pro TV.

Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess, infectați cu noul coronavirus au murit. Victimele sunt două persoane în vârstă de 80 de ani, un bărbat și o femeie. Anunțul deceselor a venit în aceeași zi în care al doilea grup de pasageri a început debarcarea de pe vasul de croazieră în portul Yokohama, după perioada de carantină de 14 zile.

La bordul navei se aflau iniţial 3.700 de persoane. Până acum, 621 de pasageri de la bordul navei au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, doi dintre aceștia fiind români. Ei sunt internaţi într-un spital din Tokyo și starea lor este stabilă.