luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Scrisoare de dragoste în limba română găsită într-o sticlă pe o plajă din străinătate. „Vă rog să i-o dați ființei pe care o iubesc.”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora În evidență Știri - miercuri, 3 iunie 2020 Etichete: , , , , , ,

O scrisoare de dragoste scrisă în limba română, dar care a fost găsită într-o sticlă adusă de valurile Mării Celtice pe o plajă din Wicklow, Irlanda, a impresionat atât de tare localnicii încât a ajuns în presă. Potrivit Glasgow Live, sticla cu scrisoarea a fost găsită de un funcționar public pe o plajă aflată la circa o oră distanță de Dublin, iar cuvintele de dragoste sunt adresate unei femei pe nume Alexandra care locuiește în Scoția.

„Această scrisoare este scrisă în limba română. Dacă o găsești, te rog să i-o dai ființei pe care o iubesc. Numele meu este Silviu și prietena mea trăiește în Scoția, Glasgow”, scria într-o notă în limba engleză. Pe sticla în care a fost găsită scrisoarea era desenată o inimioară și era scrisă data de 21 decembrie.

«Sufletul meu este al tău». Așa începe scrisoarea lui Silviu către Alexandra.

«Bună, draga mea! Nici nu știu cum să îmi exprim cât mai bine în cuvinte emoțiile ce le trăiesc pentru tine! Pentru tine, draga mea Alexandra!

Sunt atât de fericit că te cunosc și pentru că faci parte din viața și dacă ai ști ce liniștit îmi este sufletul când mă gândesc la tine. Dacă ai ști cum zâmbesc, iar ochii îmi sclipesc de fericire când privesc spre cer iar gândul meu este tot la tine. Ce mult mi-ar plăcea să să te întâlnesc cu adevărat și să ne împărtășim trăirile frumoase, să luăm cina, să alergăm ținându-ne de mână și să ne îmbrățișăm privindu-ne în ochi. Îmi ești atât de dragă, Alexandra, încât îmi vine să te strâng în brațe, să te sărut pe frunte și să te protejez de răutatea acestei lumi. Îmi doresc ca tu să fii femeia căreia să îi aparțin trup și suflet și nimeni și nimic să nu ne despartă. Îmi doresc ca tu să fii femeia și numai și numai tu să fii aceea căreia să îi spun TE IUBESC.

Seara te iau cu mine în rugăciune, zâmbesc și adorm. Apoi, dimineața, când mă trezesc, deschid ochii și spun „mulțumesc Doamne pentru că am o deosebită prietenă” și mă întreb: „Oare ce mai face Alexandra? Oare e bine, draga de ea?” Totuși, mă gândesc să îi trimit un „Bună Dimineața” pentru că știu că ea îl va vedea și va răspunde. Ea nu este indiferentă și pot spune că e o femeie cerebrală, puternică și independentă. Știe valoarea banului muncit și mai pot spune că e o femeie inteligentă. De zâmbet nici nu mai vorbesc. Pur și simplu radiază de fericire și parcă mă încarcă și pe mine. E o femeie superbă, decentă, cu o vestimentație bine aleasă. Sociabilă, elegantă și știu că îi place foarte mult să călătorească, să cunoască noi locuri, cu noi tradiții și obiceiuri.

Da! E prietena mea cea dragă de pe Instagram pe care nu am întâlnit-o niciodată! Ne știm doar din poze! Da! E ALEXANDRA BONE ce locuiește în Scotland, Glasgow, Larkahall!

TE IUBESC!»

Dacă scrisoarea lui Silviu nu a ajuns la Alexandra prin intermediul celui care a găsit-o, sperăm să ajungă măcar prin intermediul publicației noastre.

DISTRIBUIE