vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Se întorcea în România pentru a petrece sărbătorile cu familia, bărbat român mort pe o autostradă din Germania

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Fără categorie Știri - miercuri, 11 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Ionel Pristavu avea 39 de ani, era originar din comuna Tătăruși, județul Iași și de circa 7 ani era plecat la muncă în Germania, la Frankfurt, unde lucra în sectorul construcțiilor. Românul nostru obișnuia să se întoarcă des în țară pentru a fi alături de cei dragi și la fel făcea și în dimineața zilei de duminică, 8 decembrie 2019, când un accident dramatic i-a curmat viața pe autostrada A3 din Germania.

Ionel se afla alături de iubita lui la bordul mașinii sale Toyota pe autostrada menționată mai sus, în dreptul orașului Nürnberg, când un șofer i-a tăiat calea și l-a făcut să intre cu mașina în parapetul dintre benzi. Impactul cu parapetul nu le-a provocat răni conaționalilor noștri, dar aceștia au ieșit din mașină și au încercat să fugă spre banda de siguranță pentru a nu fi loviți de alte autoturisme.

Autoturismul Toyota implicat în accident. Foto: nordbayern.de

Din păcate, atât bărbatul român, cât și femeia care era cu el au fost loviți din plin de un alt autoturism care venea din spate, iar Ionel a decedat pe loc. Iubita lui în schimb a fost grav rănită și transportată la un spital din Germania unde a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale pentru a fi salvată.

Cele două mașini implicate în tragicul accident. Foto: nordbayern.de

Între timp, cumnatul românului nostru, care se afla în țară, îi anunța pe părinții, surorile și nepoții lui Ionel că acesta vine acasă, dar când l-a sunat să vadă pe unde este la telefon au răspuns polițiștii germani care i-au dat tragica veste.

Ione Pristavu, 39 de ani. Foto: Facebook / Valy Valy

„Offf, cumnatul meu, ai lăsat o durere profundă în sufletele noastre. M-ai pus într-o postură sa le dau o veste la părinți și la surorile tale și la nepoții tăi dragi ca vii acasă, când te-am sunat mi-a răspuns poliția și mia dat o veste care ne-a cutremurat pe toți!!”, a scris pe Facebook, Ovidiu, cumnatul bărbatului decedat.

Familia lui Ionel are acum nevoie de ajutor financiar pentru a repatria trupul său neînsuflețit din Germania în România pentru o înmormântare creștinească acasă la el, în Tătăruși. Cine dorește să ajute rudele conaționalului nostru în acest demers cu o sumă oricât de mică, poate dona banii prin transfer bancar într-unul din următoarele conturi:

  • LEI – RO54BTRLRONCRT0426937201
  • EURO – RO04BTRLEURCRT0426937201

Pentru mai multe informații, doritorii o pot contacta pe sora lui Ionel Pristavu, Anca Sava, la numărul de telefon 0040 768 649 858 sau pe soțul ei, Ovidiu Sava, la numărul 0040 767 487 750.