duminică, 1 octombrie 2023
Informația fără granițe


Senatorul Bădălău: Pe românii din străinătate care s-au întors în țară a trebuit să-i tratăm pe banii noștri

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - marți, 16 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Senatorul PSD, Niculae Bădălău, renumit deja pentru atacurile dure la adresa diasporei, a afirmat astăzi în cadrul unei intervenții la televiziunea Digi24 că românii din străinătate care s-au întors în țară au fost tratați pe banii „noștri”. Aceiași români care, conform Eurostat, au trimis în România, în anul 2018,  prin intermediul transferurilor personale, suma de 2,977 miliarde de euro.

Potrivit celor declarate de senatorul Bădălău, mulți dintre românii întorși în țară după izbucnirea pandemiei de coronavirus nu aveau contracte de muncă și asigurări de sănătate, prin urmare au fost tratați pe banii românilor din țară.

„Să nu fiu rău, eu vreau să spun că nu sunt mai rău decât cei care au vânturat plăcuța suedeză vis-a-vis de PSD (număr de înmatriculare al unui român din Suedia, cu un cuvânt obscen la adresa PSD, n.r.). Și aia a părut la toată lumea drept o campanie originală și foarte bună. Haideți să fim serioși cu poveștile astea, unii din presă voiau să lipească o etichetă, că am fost la o petrecere la care un domn s-a gândit să cânte minunea aia (să vină diaspora, că ne pi**m pe ea – n.r.), două fraze, e povestea lui, nu a mea”, a spus Bădălău la Digi24.

„Eu am spus foarte clar, sunt 700.000 de oameni cu contracte de muncă. Și acest lucru s-a văzut acum prin exodul mare, neavând contracte de muncă nu aveau nici asigurări restul, despre asta am povestit. Regret aceste declarații, cu toate că sunt corecte, că sunt doar 700.000 de români care au contracte de muncă și asigurări medicale în străinătate, restul muncesc la negru și au venit în țară și a trebuit să-i tratăm pe banii noștri”, a mai adăugat senatorul.

DISTRIBUIE