vineri, 24 martie 2023
Informația fără granițe


Simona Halep a ajuns în finala turneului de la Roma. Victorie impresionantă în meciul cu Muguruza

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 20 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Simona Halep s-a calificat duminică, 20 septembrie 2020, în finala turneului WTA Roma după ce a învins-o în mod spectaculos pe Garbine Muguruza cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4. Este al treilea an consecutiv în care Simona se califică în finala acestui turneu pe care, de această dată, are șanse foarte mari să-l câștige.

Meciul dintre Halep , locul 2 în lume și Muguruza, locul 17 în lume, a fost impresionant. În primul set, românca a condus inițial cu 5-1, dar jucătoarea spaniolă s-a impus în următoarele două meciuri și, în cele din urmă, Simona a câștigat cu 6-3.

Jocul spaniolei a fost mult mai bun în cel de-al doilea set și, chiar dacă la un moment dat scorul era de 4-2 pentru românca noastră, Muguruza a reușit să o egaleze și apoi să câștige următoarele 2 meciuri și setul cu 4-6.

În cel de-al treilea set, Simona a pornit în forță, ajungând să o conducă pe Muguruza cu 4-0, dar spaniola și-a revenit și s-a ajuns la 5-4. Două greșeli ale jucătoarei spaniole, însă, i-au dat Simonei cale liberă spre finală, care a câștigat setul decisiv cu 6-4.

Adversara Simonei Halep din finala de la Roma va fi decisă tot astăzi după meciul dintre cehoaicele Marketa Vondrousova și Karolina Pliskova. Dacă Simona câștigă turneul de la Roma și, apoi, pe cel de la Roland Garros, va ajunge din nou numărul 1 mondial în clasamentul WTA.

Atât în 2017, cât și în 2018, Halep a pierdut finala WTA Roma împotriva ucrainencei Elina Svitolina, dar în turneul din acest an Svitolina a fost eliminată încă din sferturi.