fbpx
vineri, 7 octombrie 2022
Informația fără granițe


Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Roma. Este a treia competiție consecutivă câștigată de românca noastră

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 21 septembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Jucătoarea română de tenis, Simona Halep, a câștigat luni, 21 septembrie 2020, turneul WTA de la Roma după ce a bătut-o în primul set pe adversara sa din Cehia, Karolína Plíšková, iar în cel de-al doilea set cehoaica a abandonat meciul. Turneul din capitala Italiei este cel de-al treilea câștigat consecutiv de românca noastră, primul fiind cel de la Dubai din luna februarie a acestui an, fiind urmat apoi de cel de la Praga desfășurat între 10 și august 2020.

În finala de astăzi de la Roma, Simona a avut parte de o victorie obținută cu ușurință deoarece Plíšková se pare că suferea de dureri de spate și a fost nevoită să abandoneze în al doilea set, după ce în primul set a pierdut cu scorul de 6-0. Setul doi s-a desfășurat, în schimb, doar până la cel de-al doilea game, apoi jucătoarea cehă a fost nevoită să renunțe și titlul de campioană i-a revenit astfel româncei noastre.

Simona Halep a participat și în anii precedenți, 2018 și 2019, la turneul de la Roma și, deși a ajuns în finală în ambele ocazii, a pierdut de fiecare dată în fața ucrainencei Elina Svitolina. Anul acesta, ucraineanca a fost eliminată încă din sferturi, iar Simona a ajuns să lupte pentru trofeu cu Plíšková după ce în semifinale, desfășurate ieri, a învins-o pe Garbine Muguruza cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi