fbpx
vineri, 7 octombrie 2022
Informația fără granițe


Situația la frontiera cu Ungaria, a fost suplimentat numărul de polițiști și al punctelor de control

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - duminică, 3 ianuarie 2021 Etichete: , , , , ,

Pentru evitarea aglomerărilor în această perioadă, în care mulți români care și-au petrecut sărbătorile în țară alături de cei dragi se întorc la muncă în străinătate, Poliţia de Frontieră Română și-a adaptat misiunile de supraveghere si control, precum şi resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ. Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care se recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să se evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

  • a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor;
  • a fost suplimentat numărul arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct;
  • pentru efectuarea formalităţilor cu celeritate, poliţiştii de frontieră folosesc pentru controlul documentelor staţii mobile.

Este recomandată tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor:

  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula;
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;
  • pe raza jud. SatuMare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima.

În data 02.01.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control peste 45.100 persoane, cetățeni români și străini, cu aproximativ 15.000 mijloace de transport (dintre care 4.300 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 17.700 persoane cu 6.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 27.400 persoane cu 8.500 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 20.700 de persoane şi 8.000 de mijloace de transport (1.500 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 18.000 de persoane cu 6.600 mijloace de transport. În ultimele 24 de ore, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost PTF Nădlac II, judeţul Arad (cu peste 5.900 de persoane care au trecut frontiera, din care 4.900 pe sensul de ieșire şi aproximativ 2.800 de mijloace de transport) şi PTF Petea, judeţul Satu Mare (pe aici au trecut peste 5.300 persoane, din care 4.800 pe sensul de ieșire şi aproximativ 1.700 de mijloace de transport).

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi