luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore. Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - marți, 21 iulie 2020 Etichete: , , , , , ,

În data 20 iulie 2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 90.700 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 32.600 mijloace de transport (dintre care 14.200 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 48.000 persoane cu 15.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 42.700 persoane cu 17.100 mijloace de transport.

Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

- Continuarea după publicitate -

Aplicația TAVRO – Timp Așteptare Vamă România îți aduce direct în telefon datele furnizate de Poliția de Frontieră Română referitoare la timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei. Acum durează numai câteva secunde să vezi care sunt timpii de așteptare în vamă pentru camioane sau autoturisme, atât la intrare, cât și la ieșire.

Frontiera cu Ungaria

Prin cele 11 puncte de trecere, frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 30.800 de persoane şi 15.900 de mijloace de transport (8.200 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.400 de persoane cu 6.700 mijloace de transport.

- Continuarea după publicitate -

Trafic normal, fără timpi de așteptare

Poliţia de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Poliţiştii de frontieră au constatat 42 fapte ilegale (22 infracţiuni şi 20 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 424.700 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 7.100 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 14 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 9 cetăţeni români din diferite motive legale.

- Continuarea după publicitate -