fbpx
vineri, 30 septembrie 2022
Informația fără granițe


Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore: descoperite bunuri nedeclarate care depășeau plafonul vamal admis

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - marți, 4 august 2020 Etichete: , , , , , , ,

În data 03 august 2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 89.700 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 29.800 mijloace de transport (dintre care 13.400 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 47.100 persoane cu 14.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 42.600 persoane cu 15.700 mijloace de transport. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute.

Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 31.100 de persoane şi 15.200 de mijloace de transport (7.400 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 17.100 de persoane cu 6.700 mijloace de transport.

Cantitatea de țigări, alcool și bani cu care putem trece dintr-o țară UE în alta

Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 55 fapte ilegale (23 infracţiuni şi 22 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 28.200 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 24.300 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 11 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 7 cetăţeni români din diferite motive legale.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi