duminică, 1 octombrie 2023
Informația fără granițe


Situația la frontieră în ultimele 24 de ore: se recomandă tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - luni, 6 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

În prezent traficul la frontiera României se derulează cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. Poliția Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să se evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

Situaţia la frontieră în ultimele 24 de ore, conform comunicatului transmis de PRF

În data 05.07.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 99.400 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 33.400 mijloace de transport (dintre care 7.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 55.000 persoane cu 17.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 44.400 persoane cu 15.900 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria

Prin cele 11 puncte de trecere, frontiera cu Ungaria a fost tranzitată în ultimele 24 de ore de aproximativ 54.500 de persoane şi 20.000 de mijloace de transport (2.100 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 31.400 de persoane cu 10.300 mijloace de transport.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

- Continuarea după publicitate -
  • 47 fapte ilegale (21 infracţiuni şi 26 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 15.800 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 5.600 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 8 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 8 cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere

În prezent traficul se derulează cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. Se recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

DISTRIBUIE