fbpx
luni, 8 august 2022
Informația fără granițe


Șofer român de camion mort în străinătate. A fost scos cu greu dintre fiarele contorsionate ale cabinei

Scris de: Mircea Iordache , înv Din diaspora Știri - miercuri, 29 iunie 2022 Etichete: , , ,

Un șofer de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani a decedat marți, 28 iunie, în urma unui accident în care camionul pe care îl conducea pe autostrada franceză A13 a intrat într-o furgonetă care trăsese pe dreapta, în zona localității Elbeuf, la granița dintre departamentele Seine-Maritime și Eure din regiunea Normandia.

Era puțin după ora 12:30 când, în apropierea ieșirii Maison Brûlée dinspre Rouen în direcția Caen, furgoneta s-a defectat cu doar câteva clipe înainte de accident. Șoferul acesteia, singur la bord, a tras-o pe dreapta și a coborât, găsindu-și refugiu în spatele barierei de securitate. Camionul românului, care venea din spate, a intrat direct în spatele furgonetei, relatează publicația Paris-Normandie.

Ajunși la fața locului, pompierii au fost nevoiți să descarcereze șoferul camionului din cabina deformată în urma coliziunii. Acesta se afla în stop cardio-respirator, iar toate manevrele de resuscitare efectuate de medicul echipei SMUR din Elbeuf, sosit la locul accidentului, au eșuat. Șoferul român a fost declarat mort, în timp ce șoferul furgonetei a fost transportat la spitalul Feugrais din Elbeuf cu răni ușoare.

Împrejurările în care a avut loc accidentul vor trebui clarificate de ancheta deschisă de jandarmerie. Conform primelor constatări, șoferul camionului nu purta centura de siguranță. Au fost prelevate probe de sânge pentru analize toxicologice. Vor fi analizate și datele tehnice ale celor două vehicule.

- Continuarea articolului după publicitate -

La acest accident au răspuns 11 pompieri și o echipă SMUR din Elbeuf. Accidentul și intervenția serviciilor de urgență au provocat încetiniri semnificative pe autostrada A13. Puțin înainte de ora 14:00, între localitățile Grand-Couronne și La Londe au fost semnalate blocaje în trafic pe o distanță de 5 kilometri.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi