sâmbătă, 10 decembrie 2022
Informația fără granițe


Șofer român de microbuz amendat cu 4.500 de euro în străinătate pentru mai multe abateri de la legile în vigoare

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 17 martie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Șoferul de naționalitate română, în vârstă de 30 de ani, al unui microbuz cu remorcă a fost supus unui control al poliției rutiere germane în dimineața zilei de marți, 15 martie, pe autostrada B17 (din sudul Bavariei), în apropiere de localitatea Kleinaitingen (Augsburg).

Acesta a fost oprit din drumul său, deoarece efectuase o manevră de depășire în care a depășit viteza legală admisă. Astfel, la controlul efectuat de polițiști s-a constatat faptul că șoferul a condus aproximativ 110 ore și o dată chiar 115 ore fără pauză, în ultimele 29 de zile, precizează radioschwaben.de.

Românul transporta muncitori est-europeni la diverse destinații din Germania, Belgia și Olanda. Ca să nu se întoarcă gol în România, de obicei transporta autoturisme cumpărate din aceste țări.

Șoferul, care este atât proprietarul mașinii, cât și deținătorul firmei de transport, nu a putut prezenta nicio autorizație pentru transportul de vehicule. În plus, el a încălcat legea privind timpul de conducere și a depășit viteza legală, drept pentru care a primit o amendă totală de 4.500 de euro.

Șoferul român nu a putut plăti întreaga sumă, dar a depus o garanție de 1.000 de euro. Ulterior, i s-a permis să-și continue drumul până la cel mai apropiat loc de odihnă de pe autostrada B17.

Trimite acest articol și prietenilor tăi