vineri, 24 martie 2023
Informația fără granițe


Șofer român arestat în Spania. A condus o cisternă 11 km pe contrasens pe autostradă, beat și fără o roată

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 30 decembrie 2020 Etichete: , , , ,

Un șofer român în vârstă de 30 de ani a fost arestat în Spania, la data de 27 decembrie 2020, după ce a fost surprins de polițiști conducând o cisternă pe contrasens, sub influența alcoolului și cu o roată lipsă, se arată într-un comunicat de presă publicat de forțele de ordine spaniole pe site-ul oficial al Mossos d’Esquadra.

Potrivit sursei citate, polițiștii au primit informații în jurul orei 2:00 din noaptea de duminică spre luni despre o cisternă care circula pe contrasens pe autostrada AP-7, în dreptul localității Borrassà. Un ofițer care se afla la secția de poliție situată la ieșirea 4 de pe aceeași autostradă a ieșit să intercepteze vehiculul și l-a localizat în dreptul punctului kilometric 31,5, în timp ce conducea pe contrasens, având numai luminile de poziție aprinse la capul tractor.

La vederea polițiștilor, însă, șoferul a efectuat o manevră bruscă și a ieșit cu TIR-ul de pe autostradă pe la ieșirea 4, dar forțele de ordine au reușit să-l blocheze la scurt timp după aceea. Când i-au cerut să iasă din cabină, șoferul a refuzat și a devenit agresiv față de agenți, care între timp au observat că aceasta era în stare de ebrietate și că din cabină provenea un miros puternic de alcool. În urma percheziției efectuate în cabină, polițiștii au găsit diferite sticle de coniac, bere și alte băuturi alcoolice.

Șoferul a refuzat să facă testul pentru alcoolemie, iar agenții au constatat, de asemenea, că acesta a condus mult peste limita legală și nu a respectat timpul de odihnă obligatoriu. Mai mult, polițiștii au observat și că în partea dreaptă din spate a capului tractor lipsea un cauciuc și avea doar janta, iar pe vehicul au găsit mai multe zgârieturi care coincideau cu cele ale barierei de la punctul kilometrul 41,5, în direcția sudică.

Datorită acestor fapte, șoferul a fost arestat și a pus apoi la dispoziția instanței de instrucție Figueres care a decretat ulterior eliberarea acestuia, urmând să fie anchetat în stare de libertate pentru faptele sale.