joi, 9 februarie 2023
Informația fără granițe


Șofer român cu TIR-ul pe contrasens pe o autostradă din străinătate. Testul de alcoolemie a ieșit negativ

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 19 aprilie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Un șofer român de TIR a creat panică pe o autostradă din UE în dimineața zilei de miercuri, 14 aprilie 2021, după ce a intrat cu automarfarul pe sensul opus de mers, riscând să provoace o tragedie. Toți ceilalți participanți la trafic, inclusiv polițiștii care l-au verificat ulterior, credeau că a consumat substanțe alcoolice, însă acesta era bolnav și abia se mai putea ține pe picioare.

Potrivit publicației germane TAG24, incidentul s-a petrecut în jurul orei 6:30 de miercuri pe autostrada A1 din Polonia, în dreptul localității Pruszcz Gdański. Șoferul român a intrat cu TIR-ul pe contrasens, pe sensul care duce spre Gdynia, iar ceilalți șoferi au început să sune panicați la 112 pentru a semnala fapta.

O patrulă de poliție a intervenit în scurt timp în zonă și l-au oprit pe conaționalul nostru la o cabină de taxare de pe autostradă. Întrebat de oamenii legi de ce circula în sens opus, șoferul român a spus că nu-și poate explica cum a ajuns pe contrasens și nu știa nici unde se afla. În plus, acesta vorbea cu dificultate și abia se ținea pe picioare.

Polițiștii polonezi i-au făcut imediat testul pentru respirație și, spre surprinderea lor, s-a dovedit că șoferul nu era beat. Agenții de poliție au solicitat atunci o ambulanță la fața locului, ca măsură de precauție, iar personalul medical sosit la fața locului l-a examinat pe conaționalul nostru și a constatat că era bolnav.

Mai exact, în urma testelor efectuate a rezultat că șoferul de TIR era infectat cu COVID și avea simptome severe, motiv pentru care a fost internat într-o clinică din Gdansk pentru tratament.