miercuri, 31 mai 2023
Informația fără granițe


Șofer român de camion amendat în străinătate cu aproape 3,8 milioane de euro. Transporta produse de firmă contrafăcute

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 18 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Un șofer de camion de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a fost condamnat a doua oară de Tribunalul din Calais (Hauts-de-France) pentru că transporta diverse articole de îmbrăcăminte, ceasuri și brățări contrafăcute. Deși s-a opus sentinței inițiale din 12 ianuarie 2021, el a fost condamnat din nou pentru acuzația respectivă.

În timpul unui control efectuat în data de 28 august 2019, în camionul românului au fost descoperite următoarele articole contrafăcute: 293 de ceasuri Rolex false, 468 de brățări Dior și 468 de tricouri și pantaloni scurți Puma, toate de proveniență chinezească.

Inculpatul a primit în luna ianuarie a anului trecut o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare și o amendă vamală în valoare de 3.728.320 euro. El ar fi trebuit să despăgubească cele trei branduri constituite în calitate de părți civile la o sumă totală de 114.000 de euro pentru diferite daune și 2.500 de euro pentru onorariile avocaților.

Șoferul român s-a opus însă acelei sentințe și recursul său a fost judecat din nou la data de 1 septembrie. De la controlul din 2019, el și-a menținut declarațiile: „Nu am nimic de-a face cu această poveste. Sunt doar un șofer. Nu știu ce transportam pentru că nu am participat la încărcare”.

În cea de-a doua sentință, instanța l-a condamnat la aceeași pedeapsă, dar a redus amenda vamală. Românul trebuie să plătească acum despăgubiri celor trei mărci – Puma, Dior și Rolex – în valoare totală de 9.900 de euro pentru toate daunele și încă 2.000 de euro pentru onorariile avocaților.

DISTRIBUIE