joi, 1 decembrie 2022
Informația fără granițe


Șofer român de camion ucis în Franța sub ochii soției sale. „Politia și ambulanța au venit după o oră și jumătate”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 17 mai 2021 Etichete: , , , , , ,

Un șofer român în vârstă de 39 de ani a fost omorât în cursul nopții de duminică spre luni, 17 mai 2021, într-o parcare de pe autostrada A28 din Franța. Totul s-a întâmplat sub ochii soției lui, se arată într-o postare publicată de pagina Facebook Ilie Matei – „Omul Șoselor”.

Informația a fost confirmată și de Alexandre de Bosschère, procurorul din Amiens, departamentul Somme în regiunea Picardia. Procurorul francez a relatat că șoferul român și soția lui, șofer de camion și ea, transportau marfă din U.K. spre Spania și au decis să petreacă noaptea într-o zonă de serviciu de pe A28, între Abbeville și Rouen.

La un moment dat, conaționalul nostru a coborât din cabină pentru a merge la toaletă, iar la scurt timp după aceea soția lui a auzit un zgomot și a coborât imediat și ea pentru a înțelege ce s-a întâmplat. Femeia l-a văzut astfel pe soțul ei înjunghiat de niște infractori, care și-au făcut pierdută urma în scurt timp.

Din cele relatate de Ilie Matei – „Omul Șoselor” reiese că bărbatul român se numea Spătaru Mihai și este victima nu numai a unor infractori, dar și a indiferenței colegilor săi, precum și a sistemului francez.

„A coborât din camion pentru a merge la toaletă. I-a spus soției că ,până să meargă la toaletă, se duce să se uite daca încărcătura este in regulă și lacătul remorcii este intact. A coborât și a fost înjunghiat de 2 ori cu o lamă a unei săbii, fără avertizare, fără a apuca să aibă vreo reacție, sub ochii soției lui”, scrie sursa citată.

Ilie Matei precizează, de asemenea, că ajutoarele solicitate prin numărul unic de urgență – 112 – au întârziat foarte mult să apară.

„Mai trist decât atât, politia și ambulanța au venit după o ora si jumătate și doar au constatat decesul colegului nostru, nemaiputând interveni cu nimic pentru salvarea lui”, spune Matei.

Și dacă toate astea nu erau de ajuns, soția lui Mihai s-a lovit și de indiferența colegilor de breaslă care, cu excepția unuia singur, au refuzat să intervină în orice mod pentru a-i ajuta.

„Vreau să atrag atenția asupra unui aspect rușinos pentru noi ca bărbați si ca, colegi: Soția omului, disperată, a bătut la ușile colegilor noștri aflați în aceeași stație Peco parcați pentru a primi ajutor in acele clipe groaznice. Nici un coleg nu a răspuns apelului disperat al femeii, ba mai mult, au tras perdelele si si-au continuat odihna!! Băieții mei… sunteți niște lași, mâine puteți fi următorii care mor ca niște câini, fără ca nimeni să intervină pentru voi!! Asta ar trebui să vă dea de gândit!! Un singur coleg cu o dubă de 3.5 a intervenit ajutând cu ce a putut pe colega noastră. Să vă mai aud că ii numiți coțetari!! Se pare că sunt mai colegi ei, decât mulți dintre voi!!”, a mai transmis Ilie Matei.

Ancheta a fost încredințată secției de cercetare a jandarmeriei Amiens, informează autoritățile locale.

Trimite acest articol și prietenilor tăi