fbpx
duminică, 26 iunie 2022
Informația fără granițe


Șofer român de microbuz amendat că transporta produse alimentare în străinătate. Aproape o tonă de mâncare a fost distrusă

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 4 ianuarie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

În perioada sărbătorilor de iarnă există în fiecare an un trafic intens de colete și mărfuri trimise de românii din străinătate în țară și invers, cele mai multe transportate de microbuzele care prestează această activitate cu sau fără autorizațiile necesare.

Un caz în care șoferul nu deținea documentele de import pentru transportul alimentelor perisabile este cel al unui român care a fost oprit în Austria de polițiști, în timp ce se îndrepta spre Franța cu microbuzul plin cu preparate din carne, legume, fructe, murături etc. Vameșii austrieci i-au confiscat toate alimentele și l-au pus și să plătească operațiunea de distrugere a acestora.

Bărbatul a fost nevoit să scoată din buzunar 3.560 de euro de taxe și amenzi, informează Libertatea.

- Continuarea articolului după publicitate -

Șoferul era la volanul unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova și în dimineața zilei de 22 decembrie a fost oprit pentru un control de rutină pe autostrada A21, lângă Alland (districtul Baden).

În timpul controlului, vameșii au descoperit 420 de kilograme de carne și produse din carne în mai multe pachete și alte 420 de kilograme de legume, inclusiv ardei murați, roșii, varză și varză murată.

O parte dintre produse ar fi trebuit să ajungă pe masa de Crăciun a românilor din Franța, iar unele a celor din zona Linz (Austria).

Deoarece se interzice importul produselor din carne pentru evitarea bolilor animalelor și șoferul microbuzului nu a putut prezenta documentele de import necesare pentru legume, alimentele au fost confiscate și imediat distruse. Șoferului i s-a aplicat o taxă de 3.360 de euro, contravaloarea operațiunii de distrugere, și o amendă de 200 de euro.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi