luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Șofer român de TIR amendat cu 2.100 de euro în Germania. Circula cu o roată lipsă la semiremorcă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 21 decembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Un șofer român de TIR a s-a ales cu o amendă usturătoare în această dimineață de luni, 21 decembrie 2020, după ce a fost prins de polițiști circulând pe autostrada A4 din Germania, în dreptul localității Dresda din landul Saxonia, cu o roată lipsă la semiremorcă. Agenții de poliție au constatat, de asemenea, că șoferul nu respectase timpul obligatoriu de odihnă.

Potrivit publicației germane Blick.de, bărbatul român, în vârstă de 31 de ani, se afla la volanul unui DAF cu semiremorcă când o patrulă a poliției din Dresda, care a observat că TIR-ul era cam înclinat, l-a somat să oprească și l-a condus în zona de serviciu Dresdener Tor Süd pentru verificări detaliate. Odată ajunși în parcare, agenții au constatat cu stupoare că semiremorca TIR-ului avea o roată lipsă.

- Continuarea după publicitate -

Semiremorca TIR-ului condus de șoferul român avea o roată lipsă. Foto: Blick.de

Mai mult, în urma verificărilor efectuate asupra tahografului din cabina șoferului, polițiști germani au observat și că acesta nu respectase nici măcar timpul obligatoriu de odihnă prevăzut de lege. La încheierea investigațiilor, șoferul român a fost amendat cu suma de 2.100 de euro și i s-a interzis să mai continue călătoria până nu va repara roata semiremorcii.