joi, 9 februarie 2023
Informația fără granițe


Șofer român de TIR arestat în Germania, polițiștii au găsit migranți clandestini în semiremorca sa

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 9 aprilie 2021 Etichete: , , , , , ,

Polițiștii din localitatea germană Helmstedt, situată în landul Saxonia Inferioară din Germania, anchetează un șofer român de TIR, în vârstă de 51 de ani, suspectat că făcea trafic de migranți clandestini. Bărbatul a fost pus sub arest joi, 8 aprilie, după ce agenții de poliție au descoperit migranți ascunși în semiremorca sa.

Potrivit publicației germane News38, o femeie care circula în jurul orei 11:30 la bordul mașinii personale pe autostrada A2, spre Hanovra, a observat o mână care ieșea din interiorul semiremorcii și dădea prelata la o parte pentru a se uita afară.

Șoferița a avertizat imediat forțele de ordine, iar aceștia au intervenit în trafic și au condus TIR-ul în cauză în parcarea Essehof, în dreptul localității Lehr.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au găsit ascunși în semiremorcă doi bărbați care nu aveau niciun document la ei și le-au dat anchetatorilor foarte puține informații despre identitatea lor.

Forțele de ordine i-au pus sub arest provizoriu pe cei doi migranți clandestini, dar și pe șoferul român, care riscă acum ani grei de închisoare dacă va fi găsit vinovat.