luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Șofer român de TIR mort în Franța după ce a intrat cu cabina în semiremorca unui alt automarfar

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 30 iulie 2021 Etichete: , , , ,

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 15:00 de joi, 29 iulie 2021, pe drumul RD4 din Franța, în dreptul localității Roppenheim, unde un TIR a intrat în semiremorca unui alt automarfar.

În urma impactului dintre cele două mijloace de transport, cabina TIR-ului din spate a fost practic zdrobită, iar șoferul aflat la volan a murit.

Cele două TIR-uri implicate în accident. Foto: dna.fr

Potrivit publicației franceze Dernières Nouvelles d’Alsace, victima este un bărbat român în vârstă de 61 de ani care se îndrepta cu automarfarul spre Germania, la fel ca și TIR-ul din fața sa.

Personalul medical de la Serviciul Mobil de Urgență și Resuscitare (SMUR) a fost solicitat imediat la fața locului, dar pentru conaționalul nostru nu s-a mai putut face nimic din nefericire.

Un alt șofer, un bărbat de 51 de ani din Bulgaria, a suferit răni grave de asemenea și a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Haguenau.

Alte două autovehicule au fost implicate în accident, dar niciuna dintre persoanele aflate în ele nu au fost rănite, mai precizează sursa citată.

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit la locul tragediei pentru a elibera drumul. Foto: dna.fr

Cu toate acestea, a fost nevoie de intervenția a 40 de pompieri la locul accidentului, atât pentru a extrage victima dintre fiarele cabinei, cât și pentru a scoate de pe carosabil mijloacele de transport implicate.

Drumul RD4 a fost blocat pe sensul de mers spre Germania până în jurul orei 03:00 dimineața de vineri, când carosabilul a fost, în cele din urmă, eliberat.

Trimite acest articol și prietenilor tăi