luni, 6 februarie 2023
Informația fără granițe


Șofer român de TIR prins în străinătate cu peste 130 kg de droguri ascunse printre paleții cu marfă

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 9 decembrie 2022 Etichete: , , , , , , , , ,

Un șofer de TIR de naționalitate română, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat duminică, 3 decembrie, pe autostrada A7 din Franța, în zona de odihnă „Latitude 45” de lângă localitatea Pont-de-l’Isère din departamentul Drôme (regiunea Auvergne-Rhône-Alpes). În camionul său, înmatriculat în Spania, agenții vamali au găsit 137 kilograme de hașiș, potrivit presei franceze.

Conform publicației Le Dauphiné Libéré, duminica trecută, în jurul orei 17:00, agenți de la brigada vamală din localitatea Romans-sur-Isère (Drôme) și motocicliști din brigada rutieră de supraveghere interioară din Lyon (departamentul Rhône), echipați cu un dispozitiv de scanare mobil, au descoperit drogurile ascunse printre paleții cu marfă din interiorul TIR-ului condus de român.

Reținut inițial în detenție vamală, șoferul român a fost ulterior predat jandarmilor brigăzii de cercetare din Romans-sur-Isère. El a fost trimis miercuri, 7 decembrie, la Parchetul Valence (Drôme), unde i s-a emis mandat de arestare, apoi a fost prezentat vineri, 9 decembrie, în fața instanței penale din localitatea Valence, în cadrul unei proceduri de înfățișare imediată.

Nu cu mult timp în urmă, pe 20 octombrie, agenți de la brigada vamală din Saint-Etienne (departamentul Loire) au descoperit 302 kilograme de hașiș (denumit și rășină de canabis) într-un rezervor al unui camion în Saint-Rambert-d’Albon (Nord-Drôme).

Șoferul, un cetățean lituanian în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat tot într-o procedură de înfățișare imediată la doi ani de închisoare, cu interdicție pe teritoriul francez pentru următorii 10 ani. De asemenea, el a fost amendat cu suma de 605.000 de euro.